Vad kan vi prata om förutom krig och vaccin?

samtalsämnen

Jag tror inte att det bara är jag och mina vänner som har tröttnat på samtalsämnet i media och runt kaffeborden. Visst är det hemskt med krig och vaccin som inte fungerar. Men vi måste ändå inse att livet går vidare och att vi inte kan ägna varje minut till att sitta och skaka på våra huvuden eller bråka om sanningen.

Personligen har jag bestämt mig för att försöka byta samtalsämne när det återigen blir tal om krig och vaccin. Detta samtidigt som jag har tänkt igenom vad jag gör för att hjälpa och vad min åsikt är om sprutorna och deras effekt.

Här är mina förslag på saker som vi kan prata om när det blir för mycket ångest och rädsla av mediernas samtalsämnen…

Friskvård är ett ämne vi alla är intresserade av

Jag pratar gärna om massage och friskvård. Jag upplever att det här är ett ämne som många kan samlas omkring och jag berättar gärna om den professionella massage jag får på klinik varannan vecka. Vi har för det mesta tankar om vår hälsa och vad vi kan göra för att må bättre. Alltid är det någon som har läst eller testat något nytt i form av medicin, diet eller annat.

Det kan vara läge att bjuda lite på sig själv. Jag säger till exempel öppet att jag gärna hade gått ner några kilo men inte genom att offra min livskvalitet. Och jag har inget emot att tala om att jag tänker beställa en svindyr tempurmadrass. Min svågers dotter visade ett dietplåster som hon använder och det blev ett mäkta samtalsämne!

prata friskvård

Fantastiska platser i Sverige

Vilken är den finaste plats du besökt i Sverige? Jag berättar gärna om Sveriges högsta vattenfall och kan ju även visa bilder. Du kan säkert visa bilder från platser som du aldrig glömmer eller så ber vi Google om hjälp!

Det här är ett mycket bra samtalsämne som också håller sig långt bort från struntprat och arga kommentarer om politik. När jag slänger ut detta ämne vid soffbordet med vänner samlade så kan vi prata i timmar om fascinerande platser och vad man kan göra där. Det är mycket inspirerande!

Våra hem och dess inredning

Ett annat område som är mitt i prick för mig och mina kompisar är inredning. Det är ju bara att tala om tankarna på att ändra färg i köket och så är vi igång. Eller så delar vi upplevelser på järnhandeln eller då vi köpte en soffa second hand och hittade en förmögenhet i den (det hade varit något!).

Det finns så otroligt mycket att prata om som inte leder till stress eller rädsla.

Så jag säger bara, samla dina vänner och prata om spännande saker. Vi behöver känslomässig närhet efter en så lång tid av rädsla och isolering. Då är det inte läge att diskutera vad som händer i Ukraina och vad som kommer att ske med de som fick viruset eller de som tog vaccinet!

Vad kan vi prata om förutom krig och vaccin?
Scroll to top