Lite om mitt intresse för spelet Bridge

spela bridge

Jag har alltid varit intresserad av spel som utmanar hjärnkontoret och kräver fokus. Ett spel som jag tycker är särskilt bra för detta är Bridge. Att spela Bridge har inte bara varit ett roligt tidsfördriv för mig. Det har också hjälpt mig att hålla mig fokuserad och mentalt skarp.

Jag spelar detta spel med jämna mellanrum och överallt. Till och med under resan till Sveriges högsta vattenfall blev det tid för bridgespelande. Under semesterresor ser jag till att vi samlas en stund efter middagen och spelar.

Strategi, tur och så en massa spelglädje

Spelet Bridge kräver strategi, logik och problemlösningsförmåga. Det hela startar med väl genomtänkt budgivning i Bridge och därmed gäller det verkligen att tänka rätt från start. Jag älskar detta!

Jag tycker inte att det är mindre effektivt att spela Bridge än att ta smink bilder och presentera dessa. Faktum är att jag tror att bridgespelen kan ge så mycket mer! Att spela Bridge kräver ju fokus på spelet och att ha koll på kort som har spelats såväl som de som fortfarande finns i leken.

Denna nivå av koncentration och fokus hjälper till att hålla sinnet skarpt och alert. Jag skulle till och med säga att det är en form av meditation som i sig ger koncentration. Denna meditation är ju bra för allt som inlärning och vardagssituationer.

kort
Jag älskar att klura på korten!

Fint samarbete är också bra

Bridge är också ett spel som kräver samarbete och kommunikation mellan partners. Denna aspekt av spelet är särskilt användbar för att hålla mig fokuserad. Detta eftersom den tvingar mig att vara fullt närvarande i nuet och uppmärksam på min partners behov och rörelser.

Det hjälper mig också att träna aktivt lyssnande. Det är en färdighet som är till nytta både i mitt privatliv och yrkesliv i den mån jag fortfarande jobbar förstås.

Den sociala aspekten är viktig. Jag tycker om att spela spelet med en grupp vänner eller familjemedlemmar. Detta ger en möjlighet att umgås och få kontakt med andra samtidigt som jag tränar mitt sinne. Den sociala aspekten av spelet hjälper också till med att minska stress, vilket kan ha en positiv inverkan på det allmänna välbefinnandet.

Lite om mitt intresse för spelet Bridge
Scroll to top