Spännande skyltdesign som hobbyprojekt

temat ljus

Den här vintern har varit så mörk. Kanske har det känts lite extra segt då vi inte åkte iväg söderut. Jag funderade lite på om jag inte skulle dra igång ett litet fotoprojekt som har med mörker att göra. Men så insåg jag att mörker som ämne inte känns så tilltalande för mig. Något i stil med Sveriges högsta vattenfall känns mer lockande eller kanske bilder på sommaren men det är ju vinter…

Jag fastnade till sist för ämnet ljus. Det började med att min dotters man skulle se på ljusskylt för firman. Han rådfrågade mig om färg. Jag blev fascinerad av allt man kan göra med ljusskyltar idag. Jag minns ju hur fina ljusskyltar vi hade i USA under min barndom.

De signalerade ofta glädje i form av mat och underhållning. Det går att göra så mycket vackert med ljus och färg. Jag tänkte att den här vintern ska jag lägga märke till de ljusskyltar som finns omkring mig. Och här kommer lite tankar omkring detta ämne…

Party på en stenvägg

party skylt

Den här skylten tycker jag är så rolig. Jag känner inte alls party när jag ser på den. Tankarna går till något lite skumt kanske med kombinationen av ljus och sten. Det roliga är att bilden är från en plats där de en gång hade party-lokal men inte längre.

Hur katten får de pengar till att tända ljuset i skylten nu undrar jag. Det blir en fin bild av fin ljusskylt i varje fall. Party eh…

Dags för fika i grönt

fika skylt

Jag älskar den här ljusskylten för den är så omodern. Det är något som påminner mig om min barndom i USA med formen och färgen. Jag drack en kaffe på detta café för jag var tvungen när skylten var så fin. Sedan tog jag en bild för att komma ihåg värmen av drycken och skylten.

Jag tycker det är härligt med design som inte är så korrekt. Det här är inte latte-design. Vi är långt från Starbucks formspråk som annars syns överallt och jag känner på skyltens design att jag kommer att få riktigt svenskt kaffe i koppen. Det blev det också. Äkta kaffe i vit kopp. Precis vad skylten lovade fast i grönt!

En tandläkarskylt med halvt ljus

tand

Alltså det här är ljus i mörkret tycker jag! Humor som är svart kanske andra skulle säga. Ska du dra ut en tand bör du fokusera lite extra för här syns bara halva tanden i mörkret. Men det är ju solklart vad det är.

Jag läste att färre vuxna besöker tandvården. Med skyltar som denna är det kanske fler som kommer ihåg att komma till tandläkaren!

Lilla Bagis i Bagarmossen

lilla bagis

Vi avslutar med en så söt skylt som faktiskt lös upp min tillvaro när det ändå kändes som att våren var på väg. Jag var i Bagarmossen i Stockholm och upptäckte Lilla Bagis ljusa skylt. Den är så fin för den lyser upp fasaden på ett helt naturligt sätt. ( Det var inte jag som tog bilden, men det ser ni ju!)

Fin design som är enkel och ljus. Den gav mig verkligen en god känsla som förstärktes med årets första semla. Kan tipsa om den om du är i trakterna!

Spännande skyltdesign som hobbyprojekt
Scroll to top