3 saker som förvånat mig denna sommar

Jag blir ganska ofta förvånad för så är jag som person. Det är kanske inte så konstigt att jag hela tiden upptäcker nya saker om Sverige för jag ser ju alltid på tillvaron här med lite amerikanska ögon. Nu tänkte jag dela med mig av 3 saker som förvånat mig på det senaste…

  1. Det går att skynda på hårväxten efter transplantation

Jag ska inte säga vem det var som gjorde transplantationen för det har jag lovat. Mem det var i varje fall någon som finns i min närhet och det var verkligen ett gott beslut. När transplantationen var genomförd så fick personen i fråga det som kallas för Prp hår och som gör att hårväxten blir snabbare.

Jag måste säga att jag var skeptiskt men det sa jag inget om. Det här är en person som knappast skulle bry sig om min kommentar ändå. Men alltså det där med prp fungerade ju. Vi sågs inte på en vecka och det var som att jag såg en ny person. Dessutom fick jag veta att detta är en helt naturlig behandling och det gillar jag.

  1. Ungdomar kan inte svensk geografi!

Jag hade tillfälle att prata med en grupp ungdomar och blev förvånad då alla var överens om att Sveriges högsta vattenfall ligger i Skåne. Jag kan bara instämma med svenska lärare som menar att våra elever behöver mer geografi.

Jag kommer ju själv från ett land där Sverige och Schweiz är sak samma. Men på något vis så har jag alltid tänkt att svenskar har en bättre grund än så att stå på. Jag trodde först att de skämtade med mig men delade sedan snabbt länk till min sida om det vackra fallet som givetvis ligger i motsatt riktning från Skåne!

  1. Flärpen för Paradisasken som nyhet

Jag missade denna nyhet då den presenterades för några år sedan men blev förvånad då jag såg videon. Att Paradis asken har en flärp var minsann en nyhet för mig. Jag kan inte bestämma mig för om jag är förvånad för att detta är en nyhet eller för att jag aldrig upptäckt detta.

Jag tillhör nämligen de som ständigt klagar över choklad som exponeras för alltför mycket luft och annat. Med flärpen är det ju hur enkelt som helst att stänga till.

Kolla bara här i denna video:

 

Ja, så kan det se ut i mitt liv. Jag konstaterar att det är ganska harmlösa saker som förvånar mig. Men jag har en tendens att fokusera på det lilla i livet. De där sakerna som sker omkring mig och som inte får betydelse för resten av världen.

3 saker som förvånat mig denna sommar
Scroll to top