Glasskiva till bord och skärmväggar för hemmakontoret!

Jag kan verkligen inte säga att bloggen tar mycket av min tid. Jag skriver ju bara då och då. Men under senare månader har jag blivit alltmer aktiv med mitt bildarbete. Det finns flera skäl till detta och det ledde till att jag behövde inreda ett hemmakontor under vår trapp. Två frågor blev högst aktuella:

  1. Var får jag fatt i glasskiva till bord?
  2. Hur många skärmväggar ska jag använda för mitt hemmakontor?

Vi kan börja med fråga två…

Skärmväggar för avskildhet

Jag började med att kika på skärmvägg till kontoret online. Det finns så många olika och jag blev lite fundersam. Det går ju att fästa skärmväggen i bordet och så finns det skärmväggar som står direkt på golvet.

Min hörna under trappen hade ju i stort sett tre öppna sidor. En sida mot själva trappen där man ser in på min arbetsplats om man går uppför trapporna. En vid sidan av bordet och en till bakom skrivbordet. Alltså bakom där jag sitter.

Jag behöver avskildhet oavsett om jag sitter och skriver här på bloggen om vattenfall i Sverige eller om jag jobbar i Photoshop med mina bilder. Det var något som jag inte tänkte mycket på i mitt inlägg om inredning 2021 för då hade jag inte samma behov.

Något som jag snabbt insåg när jag såg på skärmväggarna som finns på azdesign.se som jag länkade till här ovan är att dessa skärmar inte bara skapar ett rum i rummet. De är också ljudabsorberande och det är faktiskt något som jag behöver. Vardagsrummet är ju direkt mittemot trappen och där är det inte sällan så att man lyssnar på musik eller ser på tv.

En tyst arbetsplats är guld värd

Nu är det inte lika många som år 2021 som jobbar hemifrån men jag är säker på att alla som testat insett hur viktigt det är med en tyst miljö. Jag kan bli tokig av en massa störande ljud. Det spelar ingen roll om de kommer från köket eller vardagsrummet.

Utöver bra skärmväggar som ljudisolerar så har jag investerat i riktigt bra hörlurar. De är från Sony och tar bort alla bakgrundsljud. Jag lyssnar på fågelkvitter eller musik och känner det som att jag sitter för mig själv ute i skogen eller på ett vanligt kontor!

Glasskiva till bord för bättre arbete

Jag ville också ha en glasskiva till bord för bättre arbete. Men den hittade jag inte på AZ Design. De hade förvisso bord med rund glasskiva men jag behövde ju en måttbeställd glasskiva för mitt skrivbord.

Anledningen till att jag kände att jag ville ha glasskiva på bord var att det blir lättare för mig att jobba med mina bilder på det viset. Jag tycker om att trycka ut och montera. Då är det skönt med en yta som är lätt att hålla ren från tejp och annat som jag använder.

Med ett vitt bord under glasskiva så använder jag också bordet för anteckningar. Det är bara att skriva med en vanlig whiteboardpenna. Ibland klistrar jag fast en bild och så skriver jag en anteckning under den.

Det här fungerar som bäst på ett glasskiva bord men jag tyckte inte att jag behövde ett nytt bord. Så min lösning blev att vända mig direkt till glasmästaren.

Måttbeställd glasskiva från glasmästaren

Detta var verkligen en bra plan. Jag tog kontakt med en lokal glasmästare som kunde skära till en bordsskiva i glas åt mig. Jag fick mjuka kanter också vilket var viktigt för mig. Det blev så snyggt och kostade inte ens tusen kronor!

Den perfekta arbetsplatsen är redo!

Så nu har jag en perfekt arbetsplats med skärmväggar och en fin glasskiva till bord direkt under trappen. Det visade sig att glasskiva pris inte alls var så dyrt och så blev jag glatt överraskad av det faktum att skärmväggar även kan blockera ljud på ett väldigt effektivt sätt!

Dessutom ska jag lägga till att jag använder mina två skärmväggar som anslagstavlor och för lite lättare saker som pennor. Det blir verkligen som ett litet rum i rummet.

Glasskiva till bord och skärmväggar för hemmakontoret!
Scroll to top