Något mer du undrar över?

Tveka inte med att höra av dig till info@sophiecoper.se så får du svar på din fråga inom

24 timmar.

Frågor & svar

Hur gör vi om det blir dåligt väder?

Om det är väldigt mörkt, grått och trist ute är det oftast bäst att boka om fotograferingen eftersom jag jobbar med naturligt ljus. Om det skulle regna kan vi hitta en annan plats där det finns skydd från regnet eller boka om fotograferingen - kostnadsfritt. Eller så kan vi ta fotograferingen i min studio. Om det skulle vara dåligt väder på bröllopsdagen kan man alltid använda sig av ett vitt paraply som blir fint på kort, fotografera inomhus eller hitta någon plats ute där ni kan ta skydd från regnet.

 

Vad ska vi ha på oss?

Ni ska ha på er något som ni trivs i och känner er fina och bekväma i.

När det gäller färger och mönster: Bra: ljust, vitt, pastell och småmönstrat.

Mindre bra: mörkt, svart, stormönstrat, stora tryck och många olika färger.

 

Fotografering av nyfödd

En nyföddsfotografering sker mellan 5 till 14 dagar. En mätt bebis är en nöjd och sömnig bebis. Under fotograferingen finns det gott om tid för matpauser om det skulle behövas. Om babyn har extremt torr hud så kan ni smörja in huden före sessionen. Någon timme innan avtalad tid är det bra att lossa lite på blöjan, så att det inte blir tydliga märken i huden från blöjan. Se även till att inte ha tighta strumpor på fötterna eftersom de kan lämna strumpränder vid vristerna.

 

Kommer våra bilder att läggas upp på nätet?

Jag använder bilderna till min portfolio, hemsida och facebook sida, men om det skulle vara så att ni absolut inte vill att någon bild inte ska publiceras så gör jag självklart inte det. Berätta det i så fall vid bokning så löser vi det.

Vad gör vi om barnen inte vill bli fotograferade?

Försök gärna förbereda barnen innan fotograferingen så dem vet vad som ska hända. Barnen ska tycka det är kul och trivsamt att bli fotograferad. Som förälder är det viktigt att vara lugn och inte stressad, ni får mer än gärna leka, sjunga, hoppa och klappa händerna med era barn samtidigt som fotograferingen sker. Det är då man får mest naturliga och fina bilder. En annan fördel är om barnen är mätta och belåtna! I värsta fall om det verkligen inte går att fotografera om barnen är trötta och griniga får ni helt enkelt boka om till en annan dag - kostnadsfritt!

 

Vi har aldrig blivit fotograferade förut. Hur ska vi stå?

Jag hjälper mer än gärna till att posera er så det känns naturligt och avslappnat under fotograferingen.

 

Hur väljer vi ut bilder efter fotograferingen?

Ni kommer att få ett mejl med en länk till ett urvalsgalleri på internet, där kan ni sedan sitta i lugn och ro och kolla igenom dem hemifrån och sedan välja ut vilka bilder ni vill ha. Om ni vill ha fler bilder än vad som ingår i paket kan ni köpa fler bilder till förmånliga priser. Om ni skulle vilja ha förstoringar får ni mejla mig så får ni en aktuell prislista.

 

Högupplösta bilder

Ni kommer att få alla bilder ni valt ut i högupplöst format. Högupplösta bilder är i högsta kvalitet och kan användas för utskrifter, tavlor och fotoböcker Om du ska publicera någon bild på internet ska alltid mitt namn ska nämnas samt min hemsida.

 

Kontakta mig

Mail: Info@sophiecoper.se

 

Tel: +46734302680 (vardagar 09:00 - 19:00)

 

Blogg: http://sophiecoper.blogg.se

 

Innehar FA-skatt sedel

 

 

Copyright © 2014-2017 Sophie Coper. All Rights Reserved.